fbpx
ЦЕНИ
ОФЕРТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ

Термална зона

ТЕРМАЛНА ЗОНА

Термалната зона на Парк и СПА Хотел Марково е мястото, в което ще имате възможността да се насладите на богат набор от съоръжения, които гарантират пълноценна почивка и пълна хармония на духа и тялото. Включва билкова сауна, финландска сауна, инфрачервена сауна, парна баня, студена стая, релакс зона и при честата и правилна им употреба повишава тонуса и спомага за постигане на крепко здраве.

bilkova-sauna-termalna-zona

БИЛКОВА САУНА

Насладете се на аромата от билки в нашата най-нова сауна! Тя е с температура между 55-65ºC и с ниска влажност. Използваме различни сушени билки като лайка, мащерка, мента и други. След като билките се нагреят и полеят с вода се образува пара с успокояващ дихателните пътища аромат.

ФИНЛАНДСКА САУНА

Финландската сауна е най-популярният вид сауна в света. Тя е вид „суха сауна“ и основното й предназначение е достигане на много висока температура (60-80ºC), която води до отморяващ начин за изчистване на тялото чрез изпотяване и освобождаване от напрежението!

finlandska-sauna-termalna-zona
infrared-sauna-termalna-zona

ИНФРАЧЕРВЕНА САУНА

Тази сауна, работеща на основата на инфрачервена технология, спомага топлината да достига по-дълбоко в кожата. Тя отпуска приятно тялото и доказано помага за редуциране на различни болки. Забавя стареенето, действа детоксикиращо, подпомага ставите, мускулите и сърдечно-съдовата система.

ПАРНА БАНЯ

Парните бани са затворени помещения, които се отопляват с пара. Температурата варира, но обикновено се поддържат на около 45ºC, но с много по-висока влажност от сауните и редовното й ползване може да подобри сърдечно-съдовата и имунната система.

parna-banya-termalna-zona
studena-staya-termalna-zona

СТУДЕНА СТАЯ

Обикновено студените стаи се използват в комбинация с помещенията, в които температурата е висока (сауна, парна баня и др.). Контрастните температури, редуването на СПА процедури с използването на гореща и студена вода, помагат за изграждане на защита срещу вируси, настинка и простудни състояния.

РЕЛАКС ЗОНА

Мястото за почивка е едно от най-важните помещения в един СПА център. Реалкс зоната е най-подходящото място, където тялото и умът да се насладят на ползотворна почивка след процедури и загряване.

relaks-zona-termalna-zona