fbpx
ЦЕНИ
ОФЕРТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ

Свежи идеи за почивка до Пловдив

Парк и СПА Хотел Марково

Свежи идеи за почивка до Пловдив

Една свежа почивка до Пловдив е винаги добра идея, особено когато знаете къде да отседнете! В Парк и СПА Хотел Марково сте близо до града под тепетата, но на едно по-спокойно място, в полите на Родопите. Хотелът се намира само на 2 км от Пловдив и от ресторанта му, Belle Vue, се разкрива невероятна гледка към града с романтична атмосфера. Мястото е предпочитано от хора с деца, защото предлага безброй забавления за най-малките!

Ако вече планирате следващата си семейна почивка до Пловдив, ви каним да се насладите на 4-те ни топли басейна, детския кът с аниматор, парка, в който децата ще прекарат много весели моменти. А докато гостувате в Парк и СПА Хотел Марково, може да посетите чудни кътчета в близост. Ето и кои са те:

Чудна разходка из различните епохи и културни явления

Когато възнамерявате да реализирате по-дълга семейна почивка до Пловдив, може да отседнете в Парк и СПА Хотел Марково, а след като се насладите на вкусната закуска на блок маса, да се заредите за вълнуващ ден из близкия град. Препоръчваме ви да посетите Етнографския музей в Пловдив, където ще се потопите в атмосферата от миналото, научавайки повече за уменията и творчеството на нашия народ. Там ще видите интересни обекти, които разкриват любопитни аспекти от поминъка на предците ни. Представени са занаяти като абаджийство, грънчарство, гайтанджийство и други. Има и колекция с накити, както и фолклорни народни носии. Запазен е инвентар, разкриващ усилията на хората в сферите на животновъдството и земеделието. Представени са обекти от бита и културата на възрожденския българин. Посещението на музея със сигурност е едно вълнуващо изживяване! Сградата се намира в Стария град, така че определено си струва да се разходите натам, когато планирате почивка до Пловдив.

Стария град Пловдив

Семействата с деца или всички, които се интересуват от животинските видове и тяхното разнообразие, може да се отбият и до Природонаучния музей. Той разполага с интересни експозиции на птици, влечуги, риби, бозайници и други. В Пловдив може да посетите също Регионалния исторически музей, Регионалния археологически музей, Балабановата къща и други любопитни места спрямо вашите интереси и желания. Градът изобилства от чудни кътчета, които могат да ви обогатят културно и емоционално.

Античен театър

Антична прелест и забавно влакче

Ако планирате почивка до Пловдив, задължително вижте античния театър и си направете няколко снимки за спомен именно там. Той е сред най-добре съхранените амфитеатри в света. Разстоянието до там не е голямо – от хотела до локацията са около 16 минути с автомобил, а след това 10 минути пеша. Имате малчугани, които нямат умора и са жадни за нови открития? Може да им осигурите едно вълнуващо пътуване в пъстроцветни локомотиви, радвайки се на приказна гледка. Детската железница, емблематична за Пловдив, е емоционално пътешествие, започващо от Младежкия хълм. В рамките на 25 минути малчуганите се любуват на хубавите гледки, преминават през тунел и мост. Атракцията е на ваше разположение всеки ден без понеделник и вторник.

Детска железница Пловдив

Организирайки почивка до Пловдив, ще си гарантирате много възможности за забавления и интересни активности. В Парк и СПА Хотел Марково има изобилие от удобства, които определено ще направят вашия релакс незабравим. Редовните ни гости вече знаят, че около хотела има голям парк, в който се помещават и атракциите на Въжеландия – любимо място на децата. Вътрешните топли басейни са друго притегателно място за малки и големи.

Най-хитрото решение за почивка: когато си близо до голям град с много културни обекти, но същевременно далеч от шума. В Парк и СПА Хотел Марково сте в полите на Родопите, но недалеч от всички чудни места, които си струва да видите. Потопете се в атмосферата на града и в топлите ни басейни – удивително добра комбинация!