fbpx
ЦЕНИ
ОФЕРТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ

Нова година – Нови планове за почивка

Нова година – Нови планове за почивка

Забелязали ли сте, че много хора изпитват лека депресия след отминаването на празниците и почивните дни? Според Националния алианс за психични заболявания причините може да се коренят в допълнителния стрес, нереалистичните очаквания за преживяването и събуждането на носталгични спомени за Коледа или друг специален ден от миналото. Според проучване от 2015 г. над 60% от хората изпитват тъга, когато почивните дни отминат. След големите трапези, дългите срещи с близки и приятели и трескавото пазаруване е време за спокойствие.

Най-добрият начин да се отървете от лошото настроение след празниците е планиране на мечтаната семейна почивка! „Нова година – нов късмет“ – гласи народната поговорка. Но когато става дума за мечтаната почивка, не трябва да разчитате на късмета. Затова началото на годината е точното време за обмисляне, планиране и организиране на семейния релакс през предстоящата година.

И тук всеки се изправя пред неизбежните три въпроса: „Кога?“, „Къде?“, „Какво?“.

16 дни са официалните празници в България през 2022 г. Ако прибавим и уикендите, това прави общо 133 почивни дни. Включим ли и лятната отпуска и тази по Коледа и Нова година, то тогава смело може да заключим, че за почивка време винаги има!

Делукс-стая-гледка

А стигнем ли до въпроса: „Къде?“, от опит знаем, че изборът на дестинация често се оказва „препъни камък“ при планиране на почивката през годината. Знаем също, че това зависи в голяма степен от предпочитанията и навиците. Но през последните две години, когато пандемия от COVID-19 драстично ограничи пътуванията и почивките на българите в чужбина, изборът на България като предпочитана дестинация за почивка се наложи като тенденция. Очакванията са и през 2022 г. тази тенденция да се запази.

Затова „Парк и СПА Хотел Марково“ предлага на своите гости през цялата година – в делник и в празник – възможността, в избран от тях период, да се откъснат за известно време от стреса, напрежението и проблемите на ежедневието и да се заредят с нови сили и добро настроение.

Построен в полите на Родопите, на 2 км от град Пловдив, „Парк и СПА Хотел Марково“ е удобно място за почивка както за столичани, така и за жителите на страната. Разположен на площ от 10 000 кв.м., хотелът предоставя възможност за разходки и забавления на чист въздух за цялото семейство и предлага неповторимо съчетание на планински гледки с панорамен изглед към гр. Пловдив.

Идва ред да си отговорим на въпроса: „Какво?“. Несъмнено, за да е пълноценна почивката, е необходимо да има избор от различни активности и разнообразни удоволствия за сетивата.

Термална-зона-Парк-и-СПА-Хотел-Марково

Парк и СПА Хотел Марково“ предлага на своите гости четири вътрешни басейна: голям, хидромасажен и два детски (до 37°C), както и външно джакузи с гореща вода. Хотелът разполага с термална зона, в която ще се разтопите от удоволствие:, финландска, инфрачервена и билкова сауна, парна баня и после ще се възстановите в студена стая и релакс зона. СПА центърът на хотела разполага още с масажни кабинети, където да се отпуснете с класически и лечебни масажи и терапии. И за да бъде щастието пълно, а самочувствието на максимум, в козметичния салон и солариума ще се погрижат за вашата перфектна визия.

Специално за най-малките гости в „Парк и СПА Хотел Марково“ са подготвени места за забавления на открито и закрито:

  • Специална анимация с професионален аниматор ВСЕКИ ДЕН забавления и изненади за децата със състезателни и тематични игри и куизове;
  • Единствен по рода си в България увеселителен парк с въжена площадка „Въжеландия“ – с шарени и щури катерушки, люлки и съоръжения за детски лудории до пресита;
  • Мини зоокът, където живеят щастливи магаренцето Марко, пауни и семейство патици;
  • Мини голф, където децата се учат на тази игра за големи или просто се забавляват по детски;
  • Кът с аниматор – за щури игри сред цветни играчки в компанията на други палавници;
  • Зала за електронни игри: билярд, въздушен хокей, чукчета с награда и 2 конзоли PlayStation 5 с най-новите популярни игри;
  • АЗ, ХУДОЖНИКЪТ!“ – работилница за малки творци, където под четките на младите художници оживяват любими анимационни герои.

Началото на годината не е повод за тъга по отминалите щастливи дни или за депресия пред неизвестността и несигурността от предстоящата година, а време, в което да повярваме в силата на новото начало и смело да планираме своите делници, като не забравяме да помислим и за празниците, защото именно те ни карат да мечтаем и очакваме по-доброто!