fbpx
ЦЕНИ
ОФЕРТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ

Лято в България: Най-добрите места за разходка

Лято в България: Най-добрите места за разходка

Топлото време, зеленината и дългите дни правят летния сезон идеален за почивка на открито и наслаждаване на красивите места, които България предлага. Ако сте на почивка в Парк и СПА Хотел Марково, имате широк избор от места, които можете да посетите – природни паркове, ботанически градини и туристически пътеки – всичко на една ръка разстояние от хотела. Разположен в близост до Родопите и Средногорието, Парк и СПА Хотел Марково е чудесно място за туристи, които обичат да се наслаждават на природата и да практикуват дейности на открито или заобиколени от културни паметници. В тази статия сме ви приготвили няколко идеи за любими места за активности на чист въздух в района – перфектното бягство от летните жеги, когато искате да разнообразите ваканцията си.

Античният театър Филипополис

Един от най-знаменитите символи на Пловдив – античният театър Филипополис – е сред най-добре запазените антични театри в света. Той е открит при археологически разкопки между 1968 и 1979 г. от Археологическия музей в Пловдив. Театърът на Филипопол e единствената запазена антична театрална сграда по българските земи.

Сградата е адаптирана за съвременния културен живот на Пловдив и в нея се провеждат различни по характер спектакли за около 3500 зрители. Лятната програма на античния театър е изключително богата, а на сцената му представления са изнасяли както родни, така и чуждестранни артисти. Затова, горещо ви препоръчваме да разгледате програмата на театъра и да се насладите на вековната културна перла на Пловдив.

Античен театър

Младежкият хълм

Без значение дали е пролет или лято, Младежкият хълм е предпочитано място за бягство от високите температури за местни и за туристи. Обширните поляни предразполагат за пикници на открито и игри с топка, а гористата част на тепето е перфектна за лежерна разходка и отдих. Най-хубавото на Младежкия хълм е, че разполага със специална атракция за най-малките – Детска железница „Знаме на мира“! Продължителността на трасето е 25 минути, но спомените и забавата ще останат с детето ви за дълги години. Реновирана през 2007 г., с продължителност на трасето 25 мин., тя е уникална за района и всеки трябва да се повози, без значение от възрастта! Бонус: Не само програмата на античния театър предразполага за забава под звездите! Младежкият хълм е предпочитана дестинация за фестивали, а всяко лято там се провежда един от най-колоритните фестивали в Пловдив – Shake That Хълм! Затова, ако сте любители на живата музика и крафт бирите, съветваме да разгледате програмата на фестивала преди да резервирате нощувката си при нас!

Детска железница

Стария град

Продължаваме с културната експедиция на Пловдив! Старият град (още познат като Архитектурно-исторически резерват Старинен Пловдив) е разположен върху т.нар. Трихълмие – Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе. Това, което прави Стария град истински атрактивен, е че носи в себе си духа и архитектурата от Античността, Средновековието и българското възраждане. В него можете да откриете редица музеи, галерии и културни центрове, а дори и да надникнете в ателието на някой местен художник. Разходката в Стария град е безценна, а енергията на мястото ще вземе дъха ви и ще ви пренесе в един различен свят на изкуство, архитектура и история. Истински ценно изживяване както за големи, така и за малки.

Бачковски манастир

Обещахме ви интересни занимания на открито, затова нека излезем и от пределите на града! Бачковският манастир е вторият по големина манастир у нас и, аналогично, е един от най-посещаваните. Намира се на само 10 километра от Асеновград в непосредствена близост до родопското селце Бачково. В пределите на манастира има Главна църква, църква „Св. Архангели“ и храм „Св. Никола“, като към тях спадат библиотека, музей, редица изби, както и църквата на Асеновата крепост. Задължителна спирка за всеки турист в търсене на прохлада и разходка сред културни средища.

Бачковски манастир

Надяваме се нашите предложения са ви вдъхновили да откриете красотата на България и да посетите някои от най-известните туристически дестинации в региона. Може да разгледате и специалната страница в нашия сайт посветена именно на местата, които препоръчваме да посетите, докато сте наши гости.  Вижте Какво може да правите около Парк и СПА Хотел Марково. Знаем колко жарко може да бъде лятното слънце, затова бягството в гората е перфектно за всеки, които иска да прекара време на открито, заобиколен от пъстрата природа и живописните пейзажи на България. А какво по-добро от това тези моменти да бъдат споделени с най-близките хора?