Инфрачервена сауна

 

Инфрачервената сауна е ефективно средство за естествено лечение и профилактика. Инфрачервената светлина има способността да прониква в човешката тъкан, което води до множество ползи за здравето! Тя отпуска приятно тялото и доказано помага за редуциране на различни болки. Забавя стареенето, действа детоксикиращо, подпомага ставите, мускулите и сърдечно-съдовата система.

Смята се, че този вид сауна помага на тялото да се справя по-добре със стреса – това може да означава, че един ден тя ще се  използва за лечение на заболявания от безсъние и депресия до хормонални дисбаланси и автоимунни заболявания.

Интересното за този вид сауни е, че те се различават от „стандартните сауни“, защото тяхната светлина директно прониква в кожата Ви, но не затопля въздуха около Вас. Температурата в тялото Ви бързо се увеличава, но светлината няма ефект върху заобикалящата Ви среда.

Резултатите от инфрачервената сауна се получават при по-ниски температури от обикновената сауна и могат да се понасят по-добре от хора, които не могат да издържат на високите температури в другите сауни или парни бани.

Реакции в тялото, които инфрачервената сауна предизвиква:

  • Повишено изпотяване (някои хора дори съобщават за обилно или „енергично изпотяване“).
  • Повишен сърдечен ритъм.
  • Усещане за избистряне на съзнанието, което извършването на умерени упражнения дава.
  • Усещане за релаксация, предизвикано от парасимпатиковата нервна система на тялото.

 

Инфрачервената сауна