Дъждовна неделя с вкусни ябълкови палачинки

Сгушени в домашния уют вкъщи, отново идва въпроса “какво да сготвим днес”?

Ние от Парк и СПА Хотел Марково имаме вкусно и неустоимо предложение за Вас! 

Нашият Шеф-готвач ще сподели  малки тънкости за рецептата на вълшебни и здравословни ябълкови палачинки! Опитвайки ги веднъж, със сигурност ще се превърнат в любимата закуска, както на големи, така и на малки. Ароматът на крехки и съблазняващи палачинки ще направи утрото Ви едно невероятно кулинарно изживяване! Можете да им се насладите с различни комбинации от сладко, мед и шоколад до свежо сирене, кашкавал или просто така.. без никакво допълнение. Изборът е Ваш! Балансираното съчетание от продукти, интересната технология на приготвяне и финият вкус превръщат десерта в ценно постижение на европейската кулинария. Ябълковите палачинки са ароматни с богат вкус на свеж плод и биха впечатлили и най-претенциозния вкус.

Ето и рецептата: 

ЯБЪЛКОВИ МАЛКИ ПАЛАЧИНКИ 

Подходящо за вегани!

(5 БР)

Продукти:

Ябълки               –      250 гр

Паста фурми     –      30 гр

Вода                     –      50 гр

Брашно от лимец – 30 гр

Овесени ядки    –      40 гр (фини)

Сода  за хляб      –     1/2ч.л.

Канела                 –     1/4ч.л.

Индийско орехче   – 1/8ч.л.

Кокосово масло  –   20 гр (обезмирисено, за намазване на тигана)

Приготвяне:

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се пасират с водата и пастата от фурми. Пресипват се в купа, добавят се содата и подправките, обърква се. Прибавят се брашното и овесените ядки и хубаво се разбърква.

Тиганът се нагрява на слаб огън (степен 2 на котлона) и се намазва с кокосовото масло.

От сместа се сипва по 1 голяма лъжица  за сервиране в тигана (на три места) и със силиконова шпатула леко се притискат докато се оформят малки кръгли и дебели палачинки (тип американски). Пекат се до зачервяване, след което внимателно се обръщат с помощта на подходяща шпакла ( или тефлонова решетъчна лъжица). Допичат се и от другата страна и се изважда върху чиния (не се похлупват, защото ще станат глетави). 

Процедурата се повтаря до изчерпване на сместа.

Добър апетит! 

Споделете с нас приготвените от Вас ябълкови палачинки на нашата фейсбук страница: www.facebook.com/hotelmarkovo

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *